Politia Romana devine si mai operativa!!!

Hila Ovidiu

Poliţia Română va beneficia de o creştere a operativităţii, prin scurtarea timpului de reacţie şi printr-o analiză mult mai eficientă a datelor cu ajutorul SNRI. Prin intermediul Sistemului Naţional de Raportare a Incidentelor preluarea sesizărilor se va face în format electronic, profilele autorilor vor fi realizate mult mai uşor, poliţiştii având astfel posibilitatea să întocmească o “harta a infracţionalităţii” la nivelul întregii ţări.

Prin implementarea SNRI, urmărirea lucrărilor penale se va desfăşura într-un mod mult mai eficient, existând posibilitatea de a afla în orice moment care sunt performanţele resurselor specifice implicate, precum şi care este stadiul şi evoluţia unui anume dosar. De asemenea, la nivel de conducere, analiza rezultatelor va oferi o imagine exactă a activităţii în cadrul fiecărei unităţi de poliţie, prin cuantificarea în timp real a volumului de lucrări sesizate şi soluţionate. În urma completării rapoartelor în format electronic şi a analizei acestora, echipele de analişti ale Poliţiei Române vor putea trasa “harta infracţionalităţii”, subliniind astfel zonele cele mai afectate, intervalele orare în care se comit faptele penale, genurile de infracţiuni, cât şi bunurile vizate în fiecare dintre aceste zone. Nu în ultimul rând, activitatea poliţiştilor în ce priveşte identificarea suspecţilor va fi mult uşurată, profilele autorilor de infracţiuni fiind întocmite mult mai exact ca rezultat direct al informatizării. Pe parcursul etapei de implementare au fost instruiţi de către integratorul soluţiei un număr de 15 administratori şi 60 de analişti, care au fost pregătiţi pentru administrarea, monitorizarea şi interpretarea datelor gestionate de SNRI. De la începutul operaţionalizării sistemului şi până în prezent au fost instruiţi intern, de către cei 60 de analişti, un număr de 12.300 de lucrători de poliţie pentru utilizarea SNRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trend-ul primaverii in materie de aranjamente florale

Cel mai cunoscut florar din Sibiu, Loris  Tobias, a pregatit de 8 Martie buchete si aranjamente in ton cu tendintele din domeniu din acest an. Cosulete de primavara cu flori viu colorate si buchete de primavara in culori vii si armonioase. Clientii florariei au avut si placuta surpriza sa constate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro