Plantele minune din farfuria fiecaruia

Hila Ovidiu

Plantele verzi pentru condimentarea mancarurilor sunt o adevarata mana cereasca pentru organismul nostru. Vorbim aici despre patrunjel, leustean, marar sau cimbru. Acestea purifica organismul, curata sangele, ajuta in diete, protejaza inima si bineinteles dau o savoare unica alimentelor.

imagesCondimentele sunt o adevarata minune atat pentru papilele gustative cat si pentru sanatatea intregului organism. Dar, sa le luam pe rand. Cel mai cunoscut condiment verde este de departe patrunjelul. Poate fi folosit in supe, sosuri si chiar fripturi. Vegetarienii stiu cat de benefica este aceasta planta. Se face chiar si salata din patrunjel. Il puteti folosi sub forma de cura cu patrunjel in situatia in care aveti sistemul imunitar slabit, va lipseste pofta de mancare, ati racit sau aveti probleme digestive. Planta contine vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu si multe altele, toate necesare pentru o buna functionare a organismului uman. Tot nu v-am convins? Va mai spunem atunci ca este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocalele si are mai multe proteine decat o doua oua fierte. Si la fier sta bine. 100 de grame de patrunjel fac cat o portie zdravana de spanac.
O alta planta aromatica la fel de sanatoasa este leusteanul. Indiferent ca il consumam crud in mancare, sub forma de seminte sau chiar sub forma de ceai, leusteanul are proprietatea de a favoriza secretia de insulina, amelioreaza inflamatiile, reduce efectele alergiilor si ajuta enzimele din organism. Ba mai mult, este si un excelent afrodisiac!!! Frunzele plantei contin vitaminele A si C iar semintele sunt doldora de zinc, fier sau…sare. in medicina traditionala planta este folosita pentru a ameliora indigestia, colicile si chiar migrenele. Poate fi folosit cu succes si in curele de slabire. Cumarina, un compus al plantei are rolul de a suprima pofta de mancare. Leusteanul este si un nemaipomenit diuretic ajutand corpul sa elimine apa in exces. Consumul de leustean ajuta la intarirea firelor de par, iar aplicat pe piele ajuta la tratarea bubelor si a eczemelor. Nici mararul nu se lasa mai prejos. Consumat cu regularitate aplatizeaza abdomenul, stimuleaza activitatea rinichilor, intareste oasele, improspateaza respriratia si combate depresia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Copil accidentat

Una dintre principalele cauze de producerea a accidentelor rutiere o reprezinta indisciplina pietonala. De la inceputul anului si pana in prezent 5 sibieni si-au pierdut viata dupa ce au fost loviti de masini. Ultimul eveniment rutier de acest gen a avut loc in ultimele 24 de ore. Un pieton a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro