Piata Mica, altar de rugaciune in memoria victimelor din Paris

Hila Ovidiu

Nenorocirile par sa se tina lant in Europa. Dupa tragedia din capitala tarii noastre a venit randul francezilor sa tina doliu national. In spirit de solidaritate zeci de sibieni au transformat in altar un coltisor din Piata Mica. Europa pare sa se clatine din toate incheieturile de cand nenorocirile se tin lant. In urma cu putin peste doua saptamani un intreg continent isi exprima compasiunea pentru tinerii care fusesera in clubul Colectiv din capitala Romaneasca. Abia cand oamenii incercau sa isi mai stearga din lacrimi o noua tragedie s-a produs. Mai bine de 130 de oameni si-au pierdut viata in urma unor atentate ce s-au produs in capitala romantismului, Paris. In zonele lovite de teroristi au curs rauri de sange, iar in restul continentului dupa producerea masacrului au curs rauri de lacrimi. Cu ochii inca plansi in urma tragediei ce ne-a lovit tara, sibienii si-au adunat toate fortele pentru a comemora si mortii francezilor mai ales ca printre victimele care au decedat se numara si 2 romani. Oamenii si-au dat intalnire in Piata Mica unde au lasat sa arda zeci de lumanari.
In Piata Republicii din Paris atat francezii cat si comunitatea de romani din zona si-a dat intalnire pentru a aprinde lampioane in memoria celor plecati din aceasta lume mult prea devreme. Ca si in cazul tragediei de la Bucuresti oameni isi pun speranta in faptul ca autoritatile isi vor face treaba iar vinovatii vor plati scump pentru ceea ce au facut. Numai ca nici macar dreptatea nu le mai aduce fii, ficele, tatii, mamele, surorile, fratii sau rudele si prietenii inapoi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Calendarul Zilei de 17 noiembrie

1494 – A murit umanistul italian de expresie latina Giovani Pico della Mirandola, membru în Academia Platoniciana din Florenta; eruditia sa i–a transformat numele într–un simbol al cunoasterii nelimitate (“Despre demnitatea omului”) (n.24.02.1463). 1558 – A murit Regina Maria I (Maria Tudor), cunoscuta ca „Maria cea sângeroasa – „Bloody Mary” […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro