Peste 2 mii de sibieni vaccinati antigripal

Hila Ovidiu

In cea de-a doua saptamana de vaccinare antigripala numarul de persoane imunizate a crescut cu mai bine de 50 la suta. Per total, pana in momentul de fata au fost vaccinate peste 2 mii de persoane. In judet mai sunt disponibile aproximativ 6 mii de doze de ser imunizant.

Campania de vaccinare antigripala a inceput in judetul nostru in data de 18 octobrie cand la Sibiu au sosit peste 8 mii de doze de ser imunizant care au si fost distribuite unitatilor medicale sau medicilor de familie. De la inceputul campaniei si pana in prezent au fost imunizate peste 2 mii de persoane. Numai in ultima saptamana au fost vaccinate aproximativ 1500 de sibieni. cei mai multi dintre acestia, peste 600 sunt persoane varstnice. Lor li se adauga aproximativ 200 de bolnavi cronici, 3 femei insarcinate, 340 de cadre sanitare sau care isi desfasoara activitatea in unitati de ocrotire a copiilor sau batranilor si 236 de adulti si copii proveniti din centrele de ocrotire sociala. Campania de imunizare continua pana la terminarea stocului de vaccin. In situatia in care vor mai fi doritori cei de la Directia de Sanatate Publica vor face o noua solicitare pentru alocarea de ser imunizant antigripal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Circulati cu grija!

Aveti grija cum circulati! Politistii rutieri vor fi in strada si in weekendul care tocmai a inceput. Pentru a evita accidentele soferilor li se recomanda sa circule cu prudenta iar pietonilor sa traverseze doar prin zonele special marcate in acest sens. Numarul mare de accidente rutiere petrecute in ultima perioada […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro