Peste 2 mii de sibieni diagnosticati cu infectii respiratorii

Hila Ovidiu

Apropierea sezonului rece si variatiile de temperatura pun la grea incercare sanatatea sibienilor. In doar o saptamana numarul infectiilor respiratorii a crescut cu peste 23 de procente. Au fost raportate aproape 2500 de viroze si aproximativ 400 de pneumonii.

Numarul de infectii respiratorii a ajuns in doar o saptamana la peste 2400 de cazuri. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca daca racirea vremii va continua, cu siguranta numarul cazurilor va creste si mai mult. Anul trecut pe vremea aceasta erau inregistrate sub 2 mii  imbolnaviri. Si numarul afectiunilor pulmonare a fost in crestere. Cele mai multe cazuri, 113 au aparut la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Cand a fost vorba despre forme grave ale bolii medicii au recomandat internarea pacientilor. In mare parte a fost vorba despre copii cu varste de sub un an si persoane cu varste cuprinse intre 50 si 64 de ani. Pana la momentul de fata nu s-au inregistrat cazuri de gripa in judetul nostru. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Sibiu le recomanda oamenilor sa se vaccineze antigripal. Mai ales acum ca in judetul nostru tocmai au fost distribuite dozele de imunizant catre medicii de familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Injunghiati de un om al strazii

3 persoane au fost injunghiate in cursul noptii de catre un om al strazii. Totul s-a petrecut pe Calea Dumbravii. Nu exista nicio relatie intre victime si agresor si nici intre victime intre ele. Agresorul a fost internat la Psihiatrie si daca se va dovedi ca avea discernamant in momentul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro