Pericolul gripei inca exista!

Hila Ovidiu

Avem temperaturi de vara insa virozele si suspiciunile de gripa continua sa apara. Medicii de la Directia de Sanatate Publica spun ca vor mai supraveghea fenomenul pentru inca aproximativ o luna de zile. Numarul cazurilor raportate de catre medicii de familie in ultima saptamana s-a apropiat de o mie de cazuri.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca sibienii trebuie sa fie in continuare atenti si sa isi protejeze sanatatea pentru ca pericolul in ceea ce priveste racelile, virozele sau afectiunile compatibile cu gripa nu a trecut inca. Numarul cazurilor este insa in scadere. In ultima saptamana au fost raportate 936 de cazuri de infectii respiratorii, in scadere cu aproximativ 16 procente comparativ cu saptamana anterioara cand au fost raportate peste 1100 de imbolnaviri. Si cazurile de pneumonie au fost in scadere. In ultimele 7 zile medicii aflati in sistemul de sentinela au raportat 303 diagnostice. In 28 la suta din cazuri a fost nevoie de internare. Cei mai multi pacienti care au necesitat spitalizare au fost varstnici de peste 65 de ani. Au mai fost raportate si 6 suspiciuni de gripa insa a fost vorba despre forme usoare de boala si nu s-au facut recoltari in vederea confirmarii virusului cu laboratorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Risc de avalansa in Fagaras pe tot parcursul lunii mai

Luna mai vine cu risc de avalansa in Muntii Fagaras. Turistii sunt sfatuiti sa nu plece pe traseele montane neechipati corespunzator si sa evite zonele unde inca mai este zapada. Salvamontistii spun ca din fericire in minicacanta dedicata zilei de 1 Mai nu au fost inregistrate probleme majore in statiunile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro