Ninge in Balea si Paltinis!

Iarna a revenit in forta la Sibiu. Ninge abundent in Paltinis si Balea. Vestile nu sunt insa imbucuratoare pentru iubitorii sporturilor de iarna care isi propusesera sa se refugieze din fata Summitului in regiunile montane. Zapada este instabila si exista riscul producerii de avalanse.

Vremea rea pare sa nu ne mai dea pace luna aceasta. Meteorologii spun ca precipitatiile isi mai fac de cap cel putin pana maine iar apon nu avem pauza decat de o zi. Din weekend urmeaza un nou val de vreme rece si precipitatii. Ba mai mult, in zonele montane s-a reinstalat iarna. In Balea si Paltinis ninge inca de ieri.

Ca si cum nu ar fi de anjuns, si salvamontistii vin cu atentionari. Oamenii muntilor ii sfatuiesc pe cei dornici sa fuga de vacarmul provocat de Summit la Sibiu sa urce la munte insa sa nu se apuce de sporturi de iarna si nici de drumetii pe traseele care in mod normal sunt deschise numai vara.

Drumarii au intervenit in mai multe judete ale tarii pentru a indeparta zapada de pe carosabil. Transfargarasanul se va deschide cel mai probabil anul acesta la finele lunii iunie. La aceeasi data este programata si deschiderea Transalpinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zapada framantata pe DN7 C

Iarna ramane stapana peste zonele montane. Drumul dintre Carta si Balea este acoperit cu zapada. Drumarii au intervenit inca din cursul noptii trecute pentru a imprastia antiderapante. Preventiv s-a actionat si pe DN-uri si Autostrada. Iarna a coborat din Balea pana la Carta. Drumarii spun ca cel putin miecuri dimineata […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro