Ne asteapta o iarna cu ger si precipitatii

Hila Ovidiu

Veste buna de la meteorologi! Ne-am putea bucura de zapada in apropierea sarbatorilor de iarna. Estimarile sezoniere spun insa si ca prima luna a anului viitor vine cu ger de crapa pietrele.

Meteorologii spun ca ultima luna de toamna vine cu vreme mai calda decat ar fi normal pentru aceasta perioada dar si cu foarte multe precipitatii. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in majoritatea zonelor tarii, exceptie facand vestul si sudul unde ploile se vor incadra in normele climatologice.

Prima luna de iarna ar putea aduce bucurie mai ales pentru cei mici. Si asta pentru ca, spun specialistii in meteorologie, anul acesta am putea avea zapada de sarbatori. Temperaturile vor fi apropiate de media multianuala a primei luni de iarna iar precipitatiile vor fi excedentare in centrul, estul si sud-estul tarii.

Cea de-a doua luna de iarna nu vine doar cu gerul Bobotezei ci cu mult mai multe episoade de temperaturi extrem de scazute. Spre exemplu, in zona Transilvaniei,temperaturile medii vor oscila intre -7 si -1 grade. Precipitatiile totale lunare vor avea o tendinta spre excedent in regiunile centrale si local in cele vestice iar in restul tarii vor putea fi apropiate de mediile multianuale. Estimarile sezoniere sunt realizate odata la 3 luni in CentrulEuropean pentru prognoze pe medie durata din Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60 la suta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi, atentie la pietoni!!!

Vremea rea duce la cresterea numarului de accidente rutiere! politistii spun ca in aceasta perioada cei mai vulnerabili sunt pietonii. Oamenii legii le recomanda soferilor sa circule cu prudenta mai ales in apropierea scolilor sau lacasurilor de cult. Meteorologii nu vin cu vesti tocmai bune pentru aceasta perioada. Va continua […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro