Munca la negreu la control

Hila Ovidiu

In cadrul Campaniei nationale privind identificarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale in luna februarie, inspectorii ITM  au efectuat 343 controale si  au depistat 8 angajatori care practicau munca fara forme legale. Acestora le-au fost aplicate 8 amenzi in valoare de 80.000 lei pentru cele 8 persoane care lucrau fara contract individual de munca.

In cadrul Campaniei nationale privind identificarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale inspectorii ITM Sibiu au efectuat in luna februarie peste 300 de controale. La inceputul lunii februarie s-a desfasurat din initiativa Inspectiei Muncii, Campania Nationala privind verificarea conditiilor de munca si a modului in care se respecta prevederile legale de securitate si sanatate in munca aplicabile pe perioada anotimpului rece, precum si identificarea si combaterea muncii nedeclarate,  pentru lucratorii din cadrul  unitatilor care au ca obiect de activitate constructii, servicii de spalatorie auto, vulcanizari, comert. Cu acest prilej au fost controlati 30 agenti economici si au fost aplicate 66 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea legislatiei muncii. Tot in cursul lunii februarie a continuat, din dispozitia  Inspectiei Muncii,  actiunea privind Strategia Nationala de reducere a incidentei muncii nedeclarate, actiune la care  participa si reprezentanti din cadrul Garzii Financiare, Jandarmeriei si  Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu. Cu aceasta ocazie au fost controlati 224 agenti economici si au fost depistati 5 angajatori care au primit la munca 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca. Au fost aplicate 5 amenzi in valoare de 50.000 lei si 4 avertismente. Pentru verificarea modului in care se respecta prevederile legislatiei muncii in domeniul relatiilor de munca, in cursul lunii februarie 2012 au fost efectuate 359 controale, prilej cu care au fost dispuse 2.934 masuri de remediere a deficientelor constatate si au fost aplicate 851 sanctiuni contraventionale, din care 113 amenzi in valoare de 172.400 lei si 738 avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiul are centru de asistenta medicala comunitara

Sibienii ce provin din categorii sociale defavorizate au acum un centru medical la care pot apela gratuit. Tot ceea ce trebuie sa faca acestia este sa dea un telefon la centru iar unul dintre asistenti se va deplasa la domiciliul persoanei care necesita ajutor. Centrul medical situat in vechea cladire […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro