Modificari la Evaluarea Nationala

Hila Ovidiu

Elevii care in vara lui 2015 vor sustine examenele nationale pot pune inca de acum burta pe carte. Ministerul Educatiei a publicat deja modelele de variante asa ca tinerii se pot apuca de autoevaluari. Reprezentantii Inspectoratului Scolar ne spun care sunt modificarile aduse in acest an de invatamant.

indeElevii de clasa a VIII-a stiu inca de acum cum vor arata subiectele pe care le vor primi la examenele nationale din 2015. Variantele au fost facute publice si pot fi consultate pe site-ul ministerului. Modificari au aparut insa nu sunt majore. Pentru examenul de romana raman in linii mari cerinte legate de genurile epic, liric si dramatic. Gramatica este axata pe semne de punctuatie si ortografie. Nu vor lipsi nici textele la prima vedere pe care tinerii vor trebui sa le analizeze. Ceva modificari au aparut pe la matematica unde au fost introduse exercitii noi atat la partea de algebra cat si la cea de geometrie. Scolarii care incheie in 2015 ciclul gimnazial vor lua vacanta pe 13 iunie. Mai apoi din 15 si pana in 17 iunie se vor inscrie la Evaluarea Nationala. Probele vor incepe in 22 iunie cu romana, vor continua cu limba materna in ziua urmatoare si se vor incheia in 25 iunie cu proba la matematica. Rezultatele vor fi facute publice in 26 iunie. Tot in aceeasi zi se vor putea depune contestatiile iar rezultatele finale vor fi afisate in 30 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Director nou la DSV

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor are un nou director. Dan Lazar Farcas a mai detinut in trecut functia de director adjunct al aceleiasi institutii. Dan Lazar Farcas a terminat la Cluj facultatea de Medicina Veterinara iar dupa a inceput sa profeseze in Laboratorul DSV de la Sibiu ca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro