Medierea muncii la control

Hila Ovidiu

Firmele  care se ocupa de medierea muncii pentru strainatate au fost luate la bani marunti de catre inspectorii ITM. La Sibiu s-au dat amenzi in valoare de 30 de mii de lei. Pentru ca nu pot interveni direct in activitatea acestor firme, inspectorii de munca ii sfatuiesc pe sibienii care vor sa lucreze in strainatate sa fie foarte atenti la contractele pe care le semneaza.

Inspectorii de munca au vizat identificarea angjatorilor care folosesc personal fara forme legale de angajare, respectarea prevederilor legale privitoare la protectia cetatenilor romani care muncesc in strainatate dar si diminuarea consecintelor sociale si economice negative care deriva din nerespectarea de catre agentii de ocupare a fortei de munca a prevederilor legale privind protectia cetatenilor pe care ii mediaza. Printre neregulile pe care inspectorii de munca le-au sanctionat se numara incadrarea de personal necalificat pe posturi care necesita experienta in domeniu, munca la negru, liupsa bazelor de date cu oferte si solicitari de locuri de munca in strainatate, absenta contractelor care sa contina oferte ferme sau neinregistrarea acestora la ITM. Pentru a nu cadea prada agentilor de mediere a muncii care isi desfasoara activitatea la limita legii, sibienii care vor sa obtina un contract de munca in strainatate trebuie sa stie ca ei nu trebuie sa plateasca agentiei de mediere niciun ban. Si asta pentru ca agentia isi ia de obicei comisionul de la firma careia ii recruteaza forta de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Program special la Evidenta Persoanelor pentru schimbarea actelor de identitate

Nu aveti buletin valabil, nu puteti vota! Daca totusi aveti de gand sa va exercitati dreptul constitutional este bine de stiut faptul ca cei de la Evidenta Persoanelor au program prelungit pentru ca toata lumea sa isi poata reinnoi documentele. Ba mai mult, se va lucra la foc continuu atat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro