Lucrari la reteaua de canalizare din Tiglari

Hila Ovidiu

Primarul Klaus Iohannis a dat oficial startul lucrarilor de reabilitare a retelei de canalizare in municipiul Sibiu, pe strada Magheranului. Constructorul va folosi pentru  lucrarile din acest tronson tevi de ceramica vitrificata, un material foarte nou in Romania.

Lucrarile de reabilitare a canalizarii au inceput marti pe strada Magheranului, situata in cartierul Tiglari. Pozarea tevilor care alcatuiesc reteaua de canalizare se va face in carosabil, pe sensul de mers dinspre strada Tiglari spre strada Calea Surii Mici. Adancimea medie la care se va sapa pentru introducerea tevilor cu diametrul de o jumatate de metru va fi de 2,5 metri. Reteaua astfel amenajata pe strada Magheranului se va descarca in cea de pe strada Paris, respectiv strada Tiglari. Constructorul va reabilita si un numar de 96 racorduri si 33 de guri de scurgere. Urmatoarea strada pe care se va interveni pentru reabilitarea canalizarii este strada Lunga. Aici vor fi inlocuite conducrele pe o lungime de 578 de metri liniari. Tevile vor fi introduse pe aceeasi parte a strazii, in carosabil, pe sensul de mers dinspre str. Caragiale spre str. Popa Sapca.  Pentru toate aceste lucrari, constructorul va folosi tevi de ceramica vitrificata, un material foarte nou in Romania. Acest nou material are calitati excelente in ceea ce priveste rezistenta chimica, rezistenta mecanica, impermeabilitatea si duritatea. Tevile au o rezistenta foarte buna la actiunea chimica a apelor reziduale si suporta o viteza de 4 ori mai mare a apelor decat tevile obsinuite. De asemenea, au o rezistenta foarte buna la actiunea utilajelor de curatare si decolmatare a conductelor. Aceastea au o durata de viata de 100 de ani, dublul duratei de viata a tevilor de canalizare obisnuite. In cadrul acestui contract se vor reabilita retele de canalizare pe o lungime de aproximativ 14,56 de kilometri, pentru o populatie beneficiara de peste 10.000 de consumatori. Lucrarile se vor desfasura in cartierele Lazaret, Terezian, Strand, Hipodrom si zona Stefal cel Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Donatii pentru pediatrie

Spitalul de pediatrie din Sibiu a primit o donatie importanta din partea Asociatiei “Luftfahrt Pro Pediatria, care a oferit Asociatiei “Pro Pediatria”,  Asociatia Spitalului de Pediatrie din Sibiu, produse in valoare de 50.000 de euro. La eveniment a fost de fata si primarul Klaus Johannis. Donatia consta in peste 12.000 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro