Inscrierile in clasa pregatitoare au inceput prost

Hila Ovidiu

Prima etapa de inscrieri in clasa pregatioare a debutat cu stangul. Timp de doua ore din cauza supraaglomerarii la nivel de tara sistemul informatic nu a fost functional. Prima etapa dureaza insa 10 zile.

Prima etapa de inscriere a micutilor in clasa pregatitoare a debutat cu stangul dupa ce sistemul a fost nefunctional mai bine de doua ore iar cei care au vrut sa isi inscrie copiii la scoala chiar de dimineata au fost nevoiti sa revina mai tarziu. Imediat seful de la Educatie a venit cu o explicatie. „Ne cerem scuze pentru deranjul şi problemele pe care ministerul le-a produs  părinţilor. Tehnic, în timpul nopţii au fost două căderi de tensiune la 2 şi la 4 noaptea care au dus la blocarea serverului şi a fost nevoie ca întreg programul să fie trecut pe un alt server. Problema a fost rezolvată şi a fost reluat procesul de înscriere”, a declarat Cătălin Baba, ministrul Educaţiei. La Sibiu seful Inspectoratului Scolar era chiar linistit, fiind convins ca problema se va rezolva in cel mai scurt timp. De altfel aceeasi problema fusese intalnita si in alte situatii. In cele 10 zile parintii vor depune cererile de inscrire pentru scoala de circumscriptie si pentru scolile speciale. Afisarea listelor cu micutii inmatriculati dar si a locurilor ramase libere se va face in 19 martie. Cea de-a doua etapa de inscriere se va face doar pentru locurile ramase libere. Aceasta va fi destinata si celor care au domiciliul in alta circumscriptie scolara. Perioada de desfasurare este intre 20 si 27 martie iar rezultatele se vor afisa in 2 aprilie. Cea de-a treia etapa va avea loc intre 23 si 25 aprilie si va fi destinata micutilor ai caror parinti au solicitat in etapa a doua inscrierea in alta unitate de invatamant decat scoala de care apartin. Etapa cu numarul 4 va avea loc intre 2 si 9 mai cand pe locurile ramase disponibile vor putea fi inscrisi copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea din zona de domiciliu si au fost respinsi initial din lipsa de locuri. Ultima etapa de inscrieri va avea loc intre 11 si 18 mai. Aceasta se adreseaza copiilor care nu au fost cuprinsi la nicio unitate de invatamant in cele 4 etape anterioare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sofer baut si recalcitrant, pus pe scandal

Politistii rutieri care au oprit in trafic pe strada Abatorului din Sibiu un conducator auto pentru verificari, au avut parte de un scandal mponstru. Soferul, mort de beat, si-a dat o identitate falsa si i-a injurat in continuu pe oamenii legii. Pana la urma politisti l-au calmat si i-au intocmit […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro