Iarna rece, cu multe precipitatii

Hila Ovidiu

Daca pana acum ne obisnuiseram cu zapada putina si ierni blande, vremea are de gand sa isi ia revansa pe parcursul sezonului rece 2016-2017. Sau cel putin asa arata prognoza pe medie durata realizata de catre Centrul European pentru progrnoze pe medie durata din Anglia.

Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi in mai toata tara si se pare ca nu are de gand sa paraseasca teritoriul romanesc prea curand. Conform estimarilor realizate de catre meteorlogii englezi, specializati pe prognoze de medie durata, ne asteapta o iarna cu precipitatii multe si temperaturi scazute in centrul tarii. In luna decembrie, temperatura medie a aerului va fi de -0,8 grade. Mediile lunii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Ceva mai cald va fi in sud si sud-est. In ceea ce priveste precipitatiile, iubitorii de sporturi de iarna pot sa isi lustruasca deja schiurile sau placile. Cantitatile de precipitatii vor fi peste normele climatologice in mai toata tara. Singurele zone cu precipitatii normale in luna aceasta sunt vestul, nord-vestul si sudul tarii. Prima luna a anului viitor vine cu o temperatura medie de -2,1 grade, mai frig decat ar fi de obicei, in majoritatea tarii. Exceptie vor fi zonele de sud, sud-est si vest unde mercurul din termometre va urca un pic mai sus. Precipitatiile vor fi insa excedentare in mai toata tara. Ceva mai cald pare sa fie in februarie. Spunem mai cald, in sensul ca temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice sezonului. Nu scapam insa si de precipitatii. Centrul si vestul tarii vor fi  cele mai afectate. Mai trebuie mentionat totusi fi faptul ca progrnozele realizate de catre Centrul European au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Medierea muncii la control

Firmele  care se ocupa de medierea muncii pentru strainatate au fost luate la bani marunti de catre inspectorii ITM. La Sibiu s-au dat amenzi in valoare de 30 de mii de lei. Pentru ca nu pot interveni direct in activitatea acestor firme, inspectorii de munca ii sfatuiesc pe sibienii care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro