Firme sibiene amendate de Consiliul Concurentei

Hila Ovidiu

Consiliul Concurentei a dat in ultimii ani zeci de amenzi firmelor din Sibiu. Printre neregulile depistate se numara inclusiv licitatii trucate. Per total amenzile au insumat mai bine de 6,6 milioane de lei. legea spune insa ca sanctiunile aplicate pot ajunge pana la 10 la suta din cifra de afaceri a companiei amendate.

Consiliul Concurentei sarbatoreste 20 de ani de activitate, iar cu aceasta ocazie a demarat un tuneu de informare prin intreaga tara. Sibiul a fost cel de-al doilea judet unde membrii consiliului au poposit. Reprezentantii Consiliului spun ca au dat zeci de amenzi in judetul nostru. Valoarea acestora depaseste 1,3 milioane de euro. Cea mai mare amenda a primit-o o firma medieseana pentru tentativa de a truca o licitatie.

Firma medieseana a fost amendata pentru posibila intelegere intre unele companii de a participa cu oferte trucate la licitatiile organizate. O alta firma, de aceasta data din zona combustibililor a fost amendata pentru angajamente asumate si modificarea contractelor. Au mai fost amendate firme care se ocupa de comercializarea de usi, centrale termice, lacuri, vopsele, foraje, articole de vestimentatie, retail, cosmetice si chiar institutii bancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibian impuscat in apropiere de poligonul din Poplaca

Un barbat in varsta de 58 de ani a ajuns la spital dupa ce a fost impuscat. Cel mai probabil barbatul a fost atins de un glont in apropierea Poligonului de la Poplaca in timp ce isi lucra pamantul. Omul a fost operat iar acum este in afara oricarui pericol. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro