Fara caini lasati liberi!!!

Hila Ovidiu

Cainii cu stapan nu vor mai avea voie pe strada fara lesa si botnita! Iar stapanii acestora vor fi obligati sa curete in urma patrupedelor. Proiectul de hotarare care reglementeaza utilizarea domeniului public de catre propietarii de caini este in dezbatere publica cel mai probabil pana la finele acestei luni.

Proiectul spune ca in timpul plimbarii cainilor pe domeniul public posesorii trebuie sa le puna lesa indiferent de talie sau rasa. Pentru cainii de talie mare este necesara botnita. Ba mai mult, stapanii trebuie sa aiba la ei si carnetul de sanatate al animalului. De asemenea, acestia trebuie sa poarte cu ei o maturica, o punga si manusi pentru a aduna dejectiile animalului de companie. Chiar daca pentru romani acest proiect poate parea ciudat, in tarile civilizate este un act de normalitate… Cei care nu se supun normelor risca amenzi cuprinse intre 300 si 500 de lei.

Patronii de firme care au caini la sediul societatii comerciale trebuie sa isi asigure gardurile astfel incat patrupedele de paza sa nu poata iesi din aria delimitata.

Sibienii vor fi obligaţi să îşi plimbe câinii pe domeniul public doar dacă au lesă, proprietarii fiind obligaţi să deţină asupra lor mătură şi mănuşi pentru curăţarea dejecţiilor. Potrivit unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice, proprietarii câinilor, atât persoane fizice cât şi juridice, riscă amenzi între 300 şi 1000 de lei, dacă nu ţin animalele în zone sigure, care să nu permită ieşirea acestora pe domeniul public. Cei care sunt prinsi ca nu respecta legea pot primi amenzi de pana la 1000 de lei. Sanctiunile vor fi aplicate de catre angajatii Serviciului Public de Gestionare a Cainilor Fara Stapan din cadrul Primariei Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Locuri de munca in strainatate

Cei care vor sa lucreze in strainatate pot alege unul dintre locurile de munca oferite prin Eures. La momentul de fata sunt disponibile peste 160 de oferte in diferite tari europene. Spre exemplu in Marea Britanie sunt oferite spre ocupare 5 posturi pentru bucatari. Se cere limba engleza. Dosarele de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro