Facilitati pentru hepatici

Hila Ovidiu

Bolnavii de hepatita C dar si cei cu ciroza hepatica pot beneficia de tratament fara interferon. Ba mai mult, vor putea beneficia si de vouchere gratuite pentru efectuarea analizelor necesare. In judetul Sibiu sunt aproape 6 mii de oameni care sufera de boli hepatice grave.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca la noi in tara de tratamentul fara interferon dedicat hepaticilor se va face in centrele din Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu-Mures, Timisoara si Oradea. Ba mai mult, de lunea viitoare pacientii cu hepatita C si ciroza hepatica pot solicita vouchere in baza carora sa-si poate efectua gratuit analizele necesare dosarului pentru tratamentul fara interferon. La momentul de fata sunt in judetul Sibiu aproape 6 mii de hepatici. Nu se stie insa cu exactitate cati dintre ei sufera de afectiunile cuprinse in programul de tratament fara interferon. In primul trimestru al anului erau trecuti in evidentele Directiei de Sanatate Publica 5763 de bolnavi dintre care 150 proaspat intrati si 141 s-au vindecat si au iesit intre timp din evidente. Pe cel de-al doilea trimestru numarul bolnavilo a crescut la 5686 dupa ce au mai intrat in evidente inca 94 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

EXPERIENTA APPLE

Reinventeaza-ti afacerea astfel incat sa le oferi clientilor tai satisfactie si experiente memorabile Magazinele Apple obtin profituri mai mari pe metru patrat decat orice alt retailer. La baza succesului si a loialitatii iesite din comun de care dau dovada clientii lor nu se afla doar calitatea extraordinara a produselor, ci […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro