Elevii români au cucerit șase medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică

Hila Ovidiu

O medalie de aur şi cinci de argint – bilanţul participării româneşti la Olimpiada Internaţională de Matematică din Africa de Sud.

Olimpicii români au cucerit şase distincţii – o medalie de aur şi cinci medalii de argint – la a 55-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 3 – 13 iulie, în Cape Town (Africa de Sud).

Medalia de aur a intrat în posesia lui Ştefan Spătaru (laureat cu argint şi bronz la ultimele două ediţii), elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Muscă, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud, elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Ioan-Laurenţiu Ploscaru, elev la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea.

Echipa României a fost condusă de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universităţii Politehnica Bucureşti şi a fost însoţită de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul Naţional „B. P. Hașdeu” din Buzău, în calitate de coordonator al activităţii elevilor.

Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România au participat, ca observatori în juriul Olimpiadei, Mihai Bălună, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti şi Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi multiplu medaliat la această prestigioasă competiţie (două medalii de aur şi trei de argint în intervalul 2009 – 2013).

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 557 de participanţi din 105 ţări.

sursa: www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Turul ciclist

Din 17 si pana in 20 iulie, in orasul nostru va avea loc ,,Turul Ciclist al Sibiului’. Competitia s-a mentinut in grila de categorii a Uniunii Cicliste Internationale, iar din acest an, la categoria 2. 1. Asta inseamna ca ne aflam in top 5 al competitiilor cicliste de sosea din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro