Donald Trump, noul presedinte al Americii

Hila Ovidiu

Statele Unite ale Americii si-au ales presedintele. Donald Trump a reusit sa o invinga pe Hilary Clinton. Nemultumitii de rezultat au iesit in strada sau au blocat site-ul de emigrari al Canadei in speranta ca vor reusi sa plece in alta tara.

In anul 2009 in plina criza economica, in judetul nostru erau inregistrati peste 15 mii de someri. Rata somajului era calculata la 8,2 la suta. Din 2010 insa, odata  cu relansarea economiei numarul somerilor a inceput sa scada. Per total in judetul nostru au fost inregistrati doar 10 mii de someri iar cifrele si-au continuat curba descendenta pana in ziua de astazi. In 2011 rata somajului era de 4,3 la suta iar in anul 2016 este de 3,44 la suta. S-a trecut practic in cealalta extrema. Companiile sunt acum nevoite sa caute viitori angajati in judetele limitrofe Sibiului. La momentul de fata numai prin AJOFM sunt oferite spre ocupare mai bine de 1700 de posturi vacante, ceea ce inseamna ca oferta depaseste cererea. Iar daca la numarul de posturi vacante Sibiul este pe locul 2 in tara, la cel al salarizarii angajatilor lucrurile nu stau tocmai bine. Ne intrec Bucurestiul, Ilfovul, Clujul sau Timisoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zilele Nationale ale Poeziei "Iustin Panta"

De vineri incepe cea de-a XV-a editie a „Colocviului National Zilele Poeziei Iustin Panta”. Evenimentele dedicate marelui poet vor avea loc la Teatrul Gong. Colocviul din acest an este structurat in jurul legaturii dintre maestru si discipol avand ca personaje centrale relatia literara dintre Mircea Ivanescu si Iustin Panta. Pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro