Descinderi la Psihiatrie

Hila Ovidiu

Descinderi in spitalele din Sibiu! Vizate au fost pe de-o parte Psihiatria si o clinica privata din oras. Anchetatorii au ridicat documente cu privire la realizarea de studii clinice asupra pacientilor.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au facut in cursul zilei de marti 26 de perchezitii la cabinetele unor medici cercetati pentru fapter de coruptie. Oamenii legii au avut pe lista si mai bine de 30 de unitati medicale din 16 judete ale tarii. Au fost verificate in cursul acestei zile unitati medicale din Arges, Botosani, Buzau, Brasov, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Sibiu, Timis si Vrancea. In judetul nostru anchetatorii au descins intr-un spital public dar si intr-o unitate medicala privata.

“Cadre ale Inspectoratului Județean de Poiliție Sibiu sunt prezente  la Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu pentru a pune în aplicare o ordonanță a unui parchet, care vizează ridicarea anumitor documente având ca obiect studii clinice efectuate de spital.”, au anuntat printr-un comunicat de presa reprezentantii Consiliului Judetean.

Anchetatorii spun ca mai multi angajati din sistemul sanitar au efectuat studii clinice si au autorizat medicamente folosite pentru tratarea bolilor mentale, medicamente care afecteaza negativ starea de sanatate a populatiei. Reprezentantii IGPR mai spun si ca medicii au falsificat documentatiile de evaluare a pacientilor fie prin falsificarea consimtamantului de participare la studiu de catre pacient fie prin consemnarea in fisele de evaluare a unor aspecte false privind diagnosticul, starea de sanatate a pacientilor si chiar tratamentul si efectele acestuia. Au fost practic falsificate dosare intregi pentru persoane sanatoase care au fost incluse pe listele persoanelor cu boli psihice cu scopul de a iesi ulterior la pensie pe caz de boala. In schimbul dosarelor masluite falsii pacienti trebuiau sa participe la studiile clinice care fac obiectul anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Activitati preventive in randul elevilor

Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii alaturi de la politistii de proximitate deruleaza in aceasta perioada activitati preventive in scopul prevenirii victimizarii minorilor. Activitatile sunt dedicate Zilei Interantionale a Copilului. Marti a fost randul elevilor de la Scoala 25 din Sibiu sa participe la sesiunile informative. Micutii au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro