De la plimbare sau gratar la…Unitatea de Primiri Urgente

Hila Ovidiu

Peste 300 de sibieni au ajuns in 2012 la urgenta dupa ce au fost muscati de capuse. Numarul este alarmant de mare, spun autoritatiile.  Intre 10 si 20 de persoane ajung zilnic la spital si cer ingrijiri medicale.

Atentie la invazia de capuse. Insectele sunt prezente in toate parcurile si padurile din Sibiu.  Specialistii motiveaza inmultirea capuselor prin faptul ca am avut parte de o iarna neobisnuit de calda, care le-a tinut in viata. O alta varianta ar fi scaderea numarului de ghinda salbatica, ce a redus numarul de soareci din paduri. Daca soarecii s-au imputinat atunci capusele au ramas fara principala sursa de hrana.  Asa numarul sibienilor care ajung la urgenta cu intepatura de capusa a ajuns la 20 pe zi. Specialistii in domeniu spun ca aceste insecte  traiesc 2 ani, timp in care se hranesc  de 3 ori: ca larva, apoi un an mai tarziu si ca adulti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prins de vecinii celei pe care vroia sa o talhareasca

Un hot care a intrat in casa unei femei cu scopul de a-i fura hainele, a fost prins de vecini. Oamenii l-au tinut cat au putut de bine pana la sosirea politiei. Tentativa de furt a avut loc chiar in centrul Sibiului. Miercuri,  politia a fost alertata de catre o […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro