Cum va fi vremea in urmatoarele 3 luni

Hila Ovidiu

Vremea pare sa intre pe fagasul normalului. Meteorologii spun ca urmatoarele 3 luni vor avea progrnoze apropiate de mediile climatologice. Cele mai multe precipitatii vor fi inregistrate in aprilie.

Meteorologii spun ca in luna aprilie temperatura medie lunara va avea valori apropiate de mormele climatologice in cea mai parte a tarii. Media pe timp de zi va fi de 9,3 grade Celsius. Precipitatiile vor fi insa excedentare in vestul, centrul si nordul tarii. In Transilvania cantitatile de apa vor oscila intre 40 si 70 de litri pe metrul patrat. Luna mai se pare ca va fi ceva mai rece decat in mod obisnuit. Temperaturile medii lunare vor fi ceva mai mici in centrul si nordul tarii. Si ploile ne vor da batai de cap. Singurele zone unde precipitatiile vor fi apropiate de normele climatologice sunt cele de sud si sud-est. In Transilvania temperatura maxima preconizata este de 16 grade iar precipitatiile vor putea ajunge izolat si pana la 90 de litri pe metrul patrat. Vestea buna este insa ca din luna iunie vine vara. Temperaturile vor urca simtitor dar vor aparea si primele deficiente de apa in sol. Mai ales in zonele de campie. In centrul si in nordul tarii acestea vor fi la limitele normale. Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze de medie durata de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60 la suta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Limitati accesul copiilor la anumite pagini de pe internet!

Atentie, parinti! Nu va lasati copiii prea mult pe internet! In plus verificati paginile pe care acestia le acceseaza! In tara noastra 2 copii s-au sinucis. Despre unul dintre ei se banuieste ca juca “Balena albastra”. Doi copii, unul din Dambovita si altul din Satu Mare si-au pus capat zilelor. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro