Culturi agricole distruse de ploi

Hila Ovidiu

Capriciile vremii aduc in sapa de lemn agricultorii din judet. Dupa ce anul trecut au muncit degeaba din cauza secetei, in acest an frigul din luna aprilie a distrus culturile pomicole iar ploile au distrus culturile de grau.

Ultimii 2 ani au fost dezastru pentru agricultorii sibieni. Oamenii spun ca au investit zeci de mii de lei pe arat, semanat sau stropit pomi iar acum cand trebuie sa ridice recoltele vad ca nu au ce sa culeaga. Asta inseamna pagube insemnate, bani aruncati degeaba.

Mai bine de 100 de hectare de teren agricol au fost afectate de runda trecuta de inundatii. Lor li se adauga alte aproximativ 10 hectare pe care balteste apa in urma ploilor din ultimele 3 zile. Agricultorii se mai plang si de faptul ca din cauza timpului neprielnic culturile de grau nu au putut fi secerate si in cele mai multe cazuri graul fie s-a scuturat fie a putrezit din cauza precipitatiilor. Culturile de pomi fructiferi au fost de asemenea afectate din cauza temperaturilor extrem de scazute de acum 3-4 luni.

Ceea ce este si mai trist este faptul ca Sibiul nu este un caz izolat. Astfel de situatii sunt intalnite in toate zonele agricole ale tarii. Capriciile vremii se vor traduce in preturi mai mari in pietele tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 80 de case avariate de ploi

Ploile din ultimele doua zile au facut inca odata prapad in Sibiu. Zeci de case si anexe au fost inundate. Lor li se adauga hectare intregi de teren pe care si acum balteste apa. Au aparut si primele victime. Doua animale au decedat in urma inundatiilor. In doar doua zile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro