Crestinii au sarbatorit cea de-a treia zi de Paste

Hila Ovidiu

Crestinii au sarbatorit marti cea de-a treia zi de Paste. Multi dintre ei au mers la slujba de dimineata unde li s-a vorbit despre aparitiile Mantuitorului dupa Inviere. In aceasta zi, cei care pastreaza traditiile isi viziteaza rudele si prietenii. Este o zi in care nu se fac treburi gospodaresti.

Parintele le-a vorbit credinciosilor si despre o minune petrecuta in judetul nostru. Marturiile spun ca undeva in apropierea Avrigului era o fantana unde oamenii mergeau in noaptea de Inviere si lasau ulcioarele cu numele lor pe prispa fantanii, iar dupa ce ieseau de la Safanta Slujba isi umpleau ulcelele cu apa proaspata si mergeau acasa. Unul dintre legiuitorii zonei a ajuns insa la fantana iar calul sau s-a speriat atunci cand a spart un ulcior dand jos calaretul. Nervos omul a dat foc fantanii din lemn iar aceasta s-a prabusit. Cand a ajuns la fata locului, o adolescenta, a inceput sa planga pentru ca nu ii mai putea duce apa mamei ei bolnave. Atunci a aparut un inger care i-a reintregit ulciorul si s-a si umplut cu apa. Tanara i-ar fi dat in schimb un ou rosu. Legenda locala spune ca de atunci, in fiecare noapte de Inviere, cele din neamul fetei mergeau la izvor si lasau pe marginea acestuia un ou rosu.

Dincolo de legende, cea de-a treia zi a Pastelui este incarcata cu obiceiuri si traditii populare. Se spune ca in aceasta zi femeile trebuie sa dea de pomana pasca si vinul rosul care nu a fost consumat. De asemenea oamenii au obiceiul de a intoarce vizita celor care i-au vizitat in prima zi a Pastelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Masina in flacari pe Alexandru Vlahuta

O masina a izbucnit in flacari in urma cu cateva ore pe strada Alexandru Vlahuta din Sibiu. Locuitorii zonei spun ca ar fi fost vorba despre o roata care s-ar fi supraincins. Una din localnice chiar a avertizart proprietara masinii insa de la avertisment si pana la momentul la care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro