„Copilul Diavolului” la Astra Film Cinema

Hila Ovidiu

Daca e joi, e proiectie la Astra Film Cinema! Iubitorii de filme nonfictiune pot urmari saptamana aceasta pelicula “Copilul Diavolului”. Filmul este o incursiune dureroasa in existenta unei intregi generatii.

Filmul prezinta povestea tinerei Marion, nascuta Mariuca, intr-un regim ceausist in care avorturile erau interzise iar femeile erau obligate sa aduca pe lume prunci mai mult sau mai putin doriti. Din cauza saraciei insa multi dintre ei erau abandonati in orfelinate. Copilasii erau insa o sursa de venit pentru securisti care intermediau adoptiile internationale si faceau bani frumosi din asta. „Copilul Diavolului” nu este insa doar povestea Mariucai ci a unei intregi generatii de copii nascuti la cerere si abandonati in seama statului comunist. „Pentru mine Ceausescu este diavolul. Uneori chiar cred ca sunt copilul diavolului.”spune Marion intr-un pasaj al documentarului. Ea este insa una dintre fetitele norocoase care au avut extraordinara sansa de a creste intr-o familie adoptiva in Franta, dearte de Romania si orfelinatele groazei. Dupa mai bine de 2 decenii si dupa ce a devenit mama, Marion ajunge in Romania, in incercarea de a intelege de ce a fost abandonata si cum decizia parintilor ei biologici a fost luata sub presiunea unui sistem politic cu grave probleme morale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Laptopuri pentru laboratorul de info al Scolii din Poplaca

Elevii de la Scoala din Poplaca au fost premiati. Au primit 15 laptopuri pentru dotarea unui laborator de informatica. Pentru a le castiga copiii au participat la un concurs cu teme de mediu. Dupa aproape un semestru de munca in cadrul proiectului “Let`s be ECO”, elevii de la Scoala din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro