Controale rutiere

Hila Ovidiu

Masinile de transport marfa si persoane au fost trase pe dreapta de politistii rutieri. Oamenii legii au verificat aproape 800 de vehicule. S-au dat mai bine de 350 de amenzi, iar 3 soferi au ramas fara permis de conducere.

contActiunea desfasurata la Sibiu a fost parte a Planului de operatiuni al Organizatiilor Politiilor Europene Tispol. Campania preventiva s-a intitulat Truck and Bus si a avut ca scop reducerea victimizarii din accidente rutiere prin combaterea incalcarii regulilor de circulatie de catre soferii de masini de transport marfa cu capacitate de peste 3,5 tone si a celor de transport persoane mai mari de 8+1 locuri. Au fost verificate aproape 800 de masini.
Din cei peste 600 de transportatori de marfa 321 au fost sanctionati. 94 dintre acestia au primit amenzi pentru ca nu au purtat centura de siguranta, iar alti 71 pentru defectiuni tehnice ale masinii. Si transportatorii de persoane au fost sanctionati. 14 soferi s-au ales cu amenzi pentru neportul centurii de siguranta, 9 pentru depasirea limitei de viteza, iar 7 pentru defectiuni tehnice ale masinilor.
Reamintim faptul ca unul dintre cele mai grave accidente rutiere petrecute in acest an in judetul nostru s-a petrecut pe data de 21 iulie la Mohu cand un autocar cu 20 de pasageri a intrat intr-un cap de pod din cauza neatentiei soferului. Au fost ranite 3 persoane. Soferului i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a inchis Olimpia

Bazinul Olimpia a fost inchis temporar. Decizia a fost luata dupa ce controlul celor de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor a constatat mai multe nereguli. La fata locului inspectorii OPC au constata ca bazinul nu are bara de sustinere la nivelul apei, peretii si pardoseala sunt deteriorate, igiena lasa de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro