Controale ITM la agentii economici din industria textilelor

Hila Ovidiu

Campania desfasurata de inspectorii ITM pentru verificarea agentilor economici care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, pielarie şi incaltaminte, a dat rezultate. La cei 24 de agenti economici verificati au fost constatate 117 deficiente si au fost acordate 2 amenzi.

Controalele efectuate de inspectorii ITM Sibiu s-au desfasurat in Campaniei nationale privind identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata precum si verificarea modului in care se respecta prevederile legate de securitatea si sanatatea in munca pentru lucratorii din cadrul unitatilor care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, pielarie si incaltaminte. Inspectorii din cadrul serviciului control securitate si sanatate in munca au efectuat verificari la 24 agenti economici de profil din judetul Sibiu, cu un numar total de 905 salariati. Au fost constatate 117 deficiente in domeniul securitatii si sanatatii in munca, si au fost aplicate 117 sanctiuni contraventionale din care 2 amenzi in valoare de 4.000 lei si 115 avertismente. Nereguli au fost gasite si in domeniul relatiilor de munca. Din cei 30 de agenti economici, insumand aproape 2.000 de angajati, 7 au fost amendati cu 4.200 de lei. Restul s-au ales cu avertismente. Unele dintre abaterui au fost chiar grave. Inspectorii avertizeaza ca astfel de controale vor continua si in perioada care urmeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

“Razie” la vitezomani si soferi bauti, de Rusalii

In vreme ce majoritatea sibienilor se vor bucura de weekendul prelungit de Rusalii, politistii rutieri sibieni vor fi la datorie. Oamenii legii vor desfasura in aceste zile ample actiuni pe linia prevenirii vitezei excesive si a depasirilor neregulamentare, iar pe timpul noptii pe linia consumului de alcool la volan. Politistii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro