Controale ITM

Hila Ovidiu

Timp de o luna de zile in intreaga tara s-a desfasutat Campania natională de verificare a modului in care agentii de ocupare a fortei de munca respecta prevederile legale privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate. La Sibiu au fost controlate 41 de societati. Au fost depistate 63 de deficiente si au fost aplicate peste 30 de sanctiuni.

Firmele controlate desfasurau activitati de plasare a fortiei de munca in strainatate in domenii cum ar fi agricultura, sanatatea, ingirjirea varstnicilor sau comert. Majoritatea activau in Germania si Marea Britanie. Dintre cele 63 de deficiente constatate 31 au primit si sanctiuni contraventionale. O societate a fost amendata cu 5 mii de lei, deoarece mai fusese controlata anterior si nu isi remediase problemele.  Ba mai mult, aceasta declara ca nu efectueaza activitate de mediere pentru cetatenii care doresc sa lucreze in strainatate. Dar o dau de gol anunturile pe care firma le actualizeaza periodic pe internet. Astfel a reiesit faptul ca recruteaza forta de munca pentru tari precum Anglia, Canada, si Grecia. Firma a mai fost sanctionata si anterior. Inspectorii ITM au mai descoperit lipsa clauzelor referitoare la numarul locurilor de munca, conditiile de angajare, modalitatea de plata a salariului, durata timpului de munca, ore suplimentare si informatii despre conditiile de munca sau masurile de securitate si sanatate in munca. Mai mult. La unele firme controlate a iesit la iveala faptul ca aici desfasurau activitatea de mediere in munca persoane fara experienta in acest domeniu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Beat, fara permis la volanul unei masini furate

5 persoane sunt cercetate la ora actuala pentru infractiuni la regimul circulatiei. Acestia au cazut in mainile oamenilor legii in ultimele 24 de ore. Cel mai grav cazi dintre cele 5 este al unui tarar de 29 de ani care a sustras un autoturism, a urcat la volanul lui desi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro