Cindrea, seful de la judet!!!

Hila Ovidiu

Soc la aflarea rezutlatelor partiale ale alegerilor locale din 2012. Daca in ceea ce priveste  municipiul cam toata lumea stia cine va fi candidatul invingator, la Consiliul Judetean au aparut surprize majore. Astfel, noul presedinte al CJ este conform votului exprimat de sibieni Ioan Cindrea de la PSD. Matin Bottesch a obtinut locul doi, iar cea de-a treia pozitie in topul preferintelor sibienilor a fost ocupat de catre candidatul PDL, Cornel Stirbet.

Rasturnare de situatie in ceea ce priveste votul sibienilor cu privire la Consiliul Judetean. Desi putini se asteptau la asta, favoritul sibienilor la functia e presedinte al institutiei judetului a fost nimeni altul decat candidatul PSD Ioan Cindrea. Acesta a fost votat de nu mai putin de 70.479 de sibieni. De pe locul trei unde fusese clasat cu o zi in urma la publicarea rezultatelor partiale, candidatul FDGR Martin Bottesch a urcat in estimarile finale la pozitia doi obtinand 55514 dintre voturile celor care s-au prezentat la urne. Locul trei in topul preferintelor sibienilor a fost adjudecat de catre Cornel Stirbet, candidatul din partea PDL la alegerile ce au avut loc in 10 iunie. Acesta a fost votat de 33633 de sibieni. In procente, candidatul USL a obtinut 33,69 la suta, cel al FDGR-ului 28,90 la suta iar cel al PDL-ului 17,51 la suta. Si in ceea ce priveste consilierii judeteni USL s-a situat pe prima pozitie, obtinand 36,50 la suta din voturile sibienilor. Pe locul doi s-a clasat FDGR-ul cu 24,70 la suta iar cea de-a treia pozitie a fost ocupata de catre PDL cu 18,81 procente. In ceea ce priveste primariile din judet cele mai multe dintre acestea au fost obtinute de catre candidatii USL. Acesta este primul scrutin din ultimii 12 ani in care sibienii aleg in numar mare PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Kanye West isi doreste un copil

Kim a mai fost casatorita de doua ori insa acest lucru nu pare sa-l deranjeze pe Kanye.  Kim Kardashian, care inca nu a incheiat legal mariajul ei, i-a cumparat lui West de  ziua lui de nastere un bolid care valoreaza nu mai putin de 750.000 de de dolari. Acesta spune […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro