Ce este atestatul de intreprindere sociala si cine il poate obtine

Hila Ovidiu

Atestatul de intreprindere sociala poate fi obtinut acum de la Ajofm Sibiu. Cei interesati de obtinerea lui trebuie sa se adreseze Compartimentului de Economie Sociala.

Pot functiona ca si inteprindere sociala societatile cooperative de gradul I, cooperativele de credit, asociatiile si fundatiile, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, cele ale pensionarilor sau societatile agricole. Pentru a obtine atestatul de intreprindere sociala entitatile care il solicita trebuie sa aiba activitati in interesul general al comunitatii, sa acorde macar 90 la suta din profitul realizat scopului social, sa aplice principiul echitatii sociale fata de angajati si sa transmita bunurile ramase in urma lichidarii catre una sau mai multe intreprinderi sociale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se depun dosarele pentru posturile vacante din invatamant

Zeci de tineri dascali spera sa obtina un post in invatamantul sibian. Oamenii stau ore intregi la coada in fata biroului de resurse umane in speranta ca vor obtine unul dintre posturile declarate vacante. Depunerea dosarelor este insa numai o etapa din intregul proces de obtinere a unui post in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro