Capturarea unui urs, operatiune cu succes!

Hila Ovidiu

Un pui de urs le-a dat mari batai de cap autoritatilor locale in aceasta dimineata. Dupa o plimbare pe strada Moara de Scoarta, speriat, animalul s-a refugiat in subsolul unei locuinte parasite. In cele din urma acesta a fost tranchilizat, capturat si adapostit provizoriu de catre Gradina Zoologica Sibiu.

ursuletulAlarma de gradul 0 luni dimineata la Sibiu dupa ce un pui de ursulet a fost vazut plimbandu-se liber pe strazile orasului. In cele din urma, speriat, ursuletul s-a retras in subsolul unei cladiri de pe Moara de Scoarta. Cei care l-au vazut au sunat de urgenta la 112. La fata locului au ajuns politisti locali, un medic veterinar de la Gradina Zoologica si specialisti ai Directiei Sanitar Veterinare. Dupa aproximativ 2 ore de cautari puiul de urs a fost localizat si tranchilizat. Ursul a fost urcat intr-o masina si transportat la Gradina Zoologica din Sibiu. Are aproximativ 6 luni, pare sanatos si are cam 50 de kilograme.
Puiul nu va ramane insa aici. Gradina Zoologica din Sibiu are deja doi ursi carpatini adulti. Dupa perioada de izolare, ursuletul va fi verificat de catre specialistii DSV si cel mai probabil va fi dus la o alta gradina zoologica din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Saptamana patimilor

Crestinii ortodocsi au intrat de luni in Saptamana Patimilor. In fiecare zi in biserici au loc slujbe speciale numite Denii. IPS Laurentiu Streza ne va explica insemnatatea fiecarei zile a saptamanii. Dupa ce duminica au sarbatorit Floriile, Intrarea Domnului in Ierusalim cu dezlegare la peste, de luni a inceput Saptamana […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro