Canicula si instabilitate atmosferica in doar 48 de ore

Hila Ovidiu

Vineri ne-am topit de cald la peste 30 de grade Celsius in toata tara! Specialistii in meteorologie spun ca trebuie sa ne asteptam la fenomene antitetice. Pe de-o parte sunt caldurile sufocante pe de alta parte instabilitatea atmosferica va fi accentuata iar vremea va trece de la o stare la alta in intervale extrem de scurte de timp. Dupa informarea de canicula a fost emis si o atentionare cod galben de instabilitate atmosferica accentuata.

Atentionarea meteo a intrat in vigoare vineri la pranz si ramane valabila pana in 18 iunie la ora 23.00. Meteorologii spun ca in acest interval vremea este caniculara in toate zonele tarii iar maximele sunt de pana la 38 de grade Celsius. Disconfortul termic este accentuat in cea mai mare parte a tarii iar indicele de temperatura si umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Din cursul noptii de vineri spre sambata se vor instala ploile incepand din Crisana, trecand prin Maramures, continuand cu Transilvania, Banatul si Moldova. Vor fi averse, descarcari electrice, vijelii. Pe alocuri poate aparea si grindina.

A fost emis chiar si un cod galben in cursul zilei de vineri. Acesta este valabil pana sambata dimineata. Sunt asteptate ploi torentiale in 14 judete. Sibiul nu este insa inclus pe lista celor afectate de avertizarea meteo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Angajatori amendati pentru angajari fara forme legale

ANAF-ul si Inspectia Muncii au dat iama in angajatorii din tara. Au fost depistate aproape 80 de persoane muncind fara forme legale. 24 dintre acestea au fost depistate la Sibiu. In urma controalelor s-au aplicat amenzi de peste 1,8 milioane de lei. In doar 5 zile inspectorii de munca si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro