Campanie de convingere in favoarea vaccinarii

Hila Ovidiu

Rromii continua sa refuze sa isi vaccineze copiii impotriva rujeolei. Cei de la Directia de Sanatate Publica fac eforturi disperate pentru a-i convinge sa isi imunizeze odraslele. Cel mai adesea rromii spun ca se tem de intepatura necesara vaccinarii.

La Sibiu sunt in momentul de fata mii de copii care nu au fost vaccinati impotriva rujeolei. Lipsa vaccinarii se intalneste mai ales in comunitatile de rromi. Directia de Sanatate Publica face eforturi disperate pentru a-i convinge pe oameni sa isi imunizeze odraslele. La cererea Ministerului Sanatatii, in incercarea de a stopa epidemia de rujeola cu care se confrunta mai toate judetele tarii, varsta de vaccinare a fost coborata la sugari si extinsa la copii pana la 9 ani. Pana la momentul de fata in judetul nostru au fost confirmate cu laboratorul 400 de cazuri de rujeola. La acestea se adauga alte 700 de suspiciuni. In municipiul Sibiu zona cu cele mai multe cazuri este Gusterita. In cele mai multe cazuri bolnavii au fost internati pentru a evita extinderea bolii in comunitatile din care acestia provin. Acum, in intreg judetul sunt disponibile aproximativ 11 mii de doze de vaccin. Imunizarea se face gratuit, la medicul de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident pe DN 14

Un grav accident rutier s-a produs joi dimineata pe DN 14 in zona localitatii Tarnava. In urma impactului dintre un TIR, o furgoneta si o alta masina o persoana a fost ranita. In zona traficul a fost blocat aproximativ o jumatate de ora. Circulatia pe DN14 s-a desfasurat cu dificultate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro