Caine maidanez caut stapan

Hila Ovidiu

Iubim animalele dar nu ne incumetam sa le oferim un camin. Ne referim aici la cainii comunitari care asateapta in padocurile de pe Dealul Gusteritei sa isi gaseasca un stapan…doar putin peste 300 de animale au fost adoptate in 2012. Dintre acestea 90 au plecat in afara tarii.

“caine maidanez, caut stapan care sa imi ofere putina mancare si multa dragoste”. Asa incepe probabil povestea fiecarui catel comunitar din Sibiu. Unii dintre ei au avut noroc si au fost adapostiti in padocurile din Dealul Gusteritei. Acestia, aproape 200 la numar isi asteapta linistiti stapanul. Oricine ii poate lua acasa. Sunt cuminti, jucausi, iubitori, deparazitati si cu toate vaccinurile facute. Numai ca sibienii nu se arata intocmai mari iubitori de animale. Doar putin peste 100 de patrupede au fost adoptate in 2012 de catre locuitorii orasului. Alte cateva zeci de animale norocoase au luat drumul Germaniei si si-au gasit acolo o familie. Municipalitatea sibiana face eforturi pentru a-i sensibiliza pe sibieni cu privire la soarta cainilor fara stapan. Pe langa serviciile de sterilizare si tratament, in anul trecut au avut loc mai multe actiuni educative. Si in cadrul programului “Saptamana altfel” au avut loc diferite actiuni. Elevii de la mai multe scoli sibieni au facut miniexcursii pana la adapostul de caini unde au aflat informatii despre ingrijirea animalelor si s-au jucat cu patrupedele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Batran fara identitate

Cunoasteti acest barbat??? Daca da nu ezitati sa sunati la 112. Orice informatie este extrem de valoroasa pentru oamenii legii care incearca sa stabileasca identitatea batranului Barbatul din imagine are nevoie urgenta de ajutor din partea celor care il cunosc si care pot sa ofere orice informatie despre identitatea lui. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro