Buletinul electronic ar putea inlocui cardul de sanatate

Hila Ovidiu

Cardurile de sanatate ar putea deveni  istorie. Guvernantii dorest inlocuirea lor cu buletinul electronic, document care sa contina si informatii despre sanatatea posesorului. Si asta dupa ce s-au cheltuit zeci de milioane de lei cu implementarea sistemului de card de sanatate.

Dupa ce guvernele anterioare au cheltuit “o caruta” de bani pentru implementarea sistemului cardului de sanatate, card care a fost mai mult inutil decat util, noii guvernanti vor sa renunte la actualul sistem si sa treaca totul in seama buletinelor electronice. Cele din urma vor inlocui documentele de sanatate electronice folosite la momentul de fata. Specialistii in domeniul IT spun insa ca o astfel de investitie, extrem de costisitoare, ar putea fi inutila fara o infrastructura bine pusa la punct. Guvernantii spun insa ca noule carti de identitate, electronice, vor putea fi folosite inca de la nasterea unei persoane dar numai la solicitarea parintilor. Cele pentru copii ar avea o valabilitate de 2, 4 sau 10 ani de zile in functie de varsta titularului. Proiectul de lege privitor la cartea electronica de identitate a fost realizat de catre Ministerul Afacerilor Interne. Se promite ca implementarea acestuia ar urma sa asigure cetatenilor garantii suplimentare de securitate. Chiar si daca va fi implementat, cu siguranta vor fi destui romani care vor dori sa respinga ideea unui buletin electronic din considerente religioase. Guvernantii spun ca in cazul acestora vor putea fi eliberate carti de identitate simple asa cum sunt cele actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se cauta asistenti maternali profesionisti

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului cauta asistenti maternali. La momentul de fata sunt angajati cu acte in regula 151 asistenti maternali profesionisti insa numarul acestora nu poate face fata numarului mare de copii abandonati de cele mai multe ori chiar in maternitati. Directia pentru Protectia Copilului continua […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro