Brazi confiscati

Hila Ovidiu

Aproape 900 de brazi au fost confiscati de catre politistii sibieni in ultimele 24 de ore. Prima captura a fost facuta de catre politistii din Selimbar iar cea de-a doua de catre cei din Porumbacu de Jos. Barbatii care nu au putut prezenta actele de provenienta a pomilor de Craciun au fost amendati cu sume de 2000 respectiv 5000 de lei.

Captura importanta de brazi fara acte de provenienta. In doar 24 de ore politistii au reusit sa confiste aproape 900 de pomi de Craciun. Cei care au pus mana pe transportatorii iliciti de brazi sunt politistii din Selimbar si cei din Porumbacu. Prima captura a fost facuta de catre politistii selimbareni pe drumul judetean 106 A Paltinis –Rasinari. Aici acestia au dat peste un autotractor cu semiremorca incarcata cu brazi. Oamenii legii alaturi de lucratorii din cadrul Ocolului Silvic Rasinari au gasit in urma controlului in remorca 1253 de brazi dintre care conducatorul autoa avea aviz de insotire a marfii pentru doar 403 dintre acestia. Restul de 850 de pomi de Craciun pentru care nu s-au gasit acte doveditoare au fost confiscati si predati Ocolului Silvic. Soferul masinii cu brazi era din Arges. Barbatul in varsta de 52 de ani a fost amendat cu suma de 5 mii de lei pentru ca nu a avut acte de provenienta asupra brazilor. Cateva ore mai tarziu politistii din Porumbacu de Jos au dat peste un doljean de 32 de ani care transporta cu o masina brazi. Nici acesta nu avea acte legale pentru pomii de Craciun. Cel din urma a fost amendat cu suma de 2 mii de lei pentru cei 25 de brazi pe care nu avea acte de provenienta. Pomii au fost predati Ocolului Silvic Arpas. Cel mai probabil brazii confiscati vor fi pusi ulterior in vanzare. In situatia in care politistii sibieni nu reuseau sa puna mana pe cei doi infractori pomii ar fi fost scosi la vanzare cu sume cuprinse intre 100 si 200 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sedinta cu mustrari

Vineri la Prefectura a avut loc o noua intalnire a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Aici reprezentantii institutiilor subordonate au avut de prezentat rapoarte si de facut sugestii pentru o mai buna functionare. Nu toti sefii de deconcentrate au fost insa laudati. Spre exemplu sefii de la DSVSA si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro