Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu pune la dispoziția utilizatorilor servicii online

În această perioadă, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiudesfășoară o serie de activități profesionale în scopul reorganizării și optimizării serviciilorpuse la dispoziția publicului. În fiecare compartiment, se desfășoară acțiuni internespecifice care au în vedere verificarea și reorganizarea colecțiilor de documente pentru a oferi o mai bună vizibilitate și accesibilitate, în momentul în care se va redeschide biblioteca pentru public.

În compartimentele de împrumut carte, bibliotecarii astriști au în vedere: ●verificarea fondului de carte și documente periodice;●reactualizarea documentelor de referință din spațiile de lectură;●confruntarea fondului de carte existent la raft cu informațiile din baza de date (catalog electronic);●întocmirea de situații statistice; ●preluarea și operarea solicitărilor telefonice;●igienizarea documentelor, a mobilierului și a spațiilor.

Bibliotecarii care se ocupă de serviciile de evidență și prelucrare informatizată a documentelor continuă operațiunile de descriere bibliografică a documentelor conform standardelor ISBD (achiziții, donații, retroactiv), urmărind, în egală măsură:●verificarea, corectarea și actualizarea descrierilor bibliografice din baza de date; ●scanarea cuprinsului și a copertelor publicațiilor introduse în baza de date și atașarea acestora la descrierea bibliografică corespunzătoare; ●introducerea în baza de date a datelor bibliografice din registrele de inventar; ●evidența trimestrială a publicațiilor.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să își continue activitățile individuale de lectură și studiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu oferă acces online gratuitla platforma de cărți electronice Cloud Library(https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured, prin solicitare la adresa de email: cloudlibrary[at]bjastrasibiu.ro) și la Biblioteca Digitală(http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/).

Reamintim, de asemenea, faptul că prin intermediul serviciului online de asistență bibliograficăBiblioSuport,utilizatorii pot beneficiade materiale în format electronic (reproduceri scanate) necesare studiului sau cercetării. În această perioadă specială, preluăm solicitările în regim gratuit, la adresa de email: bibliosuport[at]bjastrasibiu.ro. Dorim să răspundem cu promptitudine tuturor solicitărilor sosite prin intermediul emailului, astfel încât utilizatorii să beneficieze de materialele necesare în timp util.

Vă mulțumim pentru că sunteți în continuare aproape de noi și vă încurajăm să respectați toate normele de igienă și recomandările autorităților.

Rămâneți conectați cu lectura și fiți încrezători!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Sibiu închide locurile de joacă și cele de sport

De marți, 24 martie, Primăria Sibiu închide locurile de joacă și de workout de pe domeniul public. Măsura este una preventivă, pentru a evita adunarea mai multor persoane în aceste spații, în contextul în care vremea se va încălzi din nou în următoarele zile. Locurile de joacă și workoutvor fi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro