Beneficii mai mari pentru angajatori si unii angajati

Hila Ovidiu

Atentie, angajatori! De luna viitoare se modifica sistemul pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. Prin noile modificari legislative vor beneficia de bani in plus atat viitorii angajati cat si agentii economici.

Noile prevederi legale vor intra in vigoare de la 1 decembrie 2016. Noul pachet de beneficii incurajeaza mobilitatea lucratorilor prin acordarea primelor sau decontarea navetei. Spre exemplu, prima de instalare va fi acordata diferentiat. Se acorda 12.500 de lei pentru persoanele inregistrate ca someri si care se incadreaza intr-o alta localitate schimbandu-si astfel domiciliul, 15.500 de lei pentru cei care sunt insotiti de membrii familiei atunci cand isi schimba domiciliul si bani pentru amandoi in conditiile in care ambii sunt someri, ambii isi gasesc de lucru in alta localitate si decid sa se mute. Numai ca suma maxima de 12.500 de lei o va primi doar unul dintre soti. Celalalt va avea o prima de instalare de doar 3500 de lei. Primele scad considerabil in situatia in care viitorilor angajati li se acorda locuinta din partea firmei angajatoare. Somerii care nu beneficiaza de indemnizatie vor primi o prima de activare in valoare de 500 de lei. Aceasta suma nu poate fi impozitata.

Marii beneficiari ai ordonantei de urgenta sunt insa angajatorii. Spre exemplu cei care angajeaa absolventi primesc lunar timp de un an de zile pentru fiecare absolvent angajat suma de 900 de lei. Statul le plateste practic salariile viitorilor angajati pe durata unui an intreg. Cei care angajeaza persoane cu handicap beneficiaza de aceeasi suma dar pentru un an si jumatate. Cei care dau de lucru somerilor cu varste mai mari de 45 de ani vor primi de asemenea cate 900 de lei pe luna pe un an de zile pentru persoanele fara handicap si aceeasi suma pentru un an si jumatate in cazul celor cu handicap. Angajatorii care incadreaza in munca someri care mai au 5 ani pana la pensie beneficiaza de acceasi suma de 900 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Imprumuturi de 1,4 milioane de lei

Speriati ca nu vor avea cu ce sa isi plateasca facturile la oras, sau ca nu vor avea provizii pentru iarna in cazul celor de la tara aproximativ 500 de sibieni cu pensii mici s-au imprumutat la CARP. Valoarea totala a imprumuturilor acordate este de aproape 1,4 milioane de lei. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro