Bani pentru angajatorii care incadreaza absolventi in baza contractului de ucenicie

Hila Ovidiu

A fost adoptata legea uceniciei! Angajatorii primesc 1125 de lei pentru fiecare proaspat absolvent pe care il incadreaza ca ucenic. Daca il angajeaza dupa finalizarea stagiului de ucenicie vor beneficia de peste 1300 de lei de la stat.

Conform legii uceniciei adoptate deja de catre deputati angajatorii care incheie un contract de ucenicie  vor beneficia pe toata perioada derularii acestuia de suma de 1125 de lei, echivalentul a 250 de euro pe luna pentru angajarea de tineri care invata meserie la locul de munca. Banii se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj sau din fonduri europene acordate tarii noastre pentru investitii si asistenta financiara. Pentru a intra in posesia sumelor angajatorii trebuie sa depuna o cerere. Ba mai mult, angajatorii care dupa finalizarea stagiului de ucenicie pastreaza proaspatul absolvent si il incadreaza in munca in baza unui contract individual beneficiaza de aemenea de suma de 1350 de lei. Legiuitorii spun ca prin acest act normativ se doreste sprijinirea angajatorilor care nu dispun de resurse financiare pentru a angaja personal pe noi locuri de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident pe Milea

Ziua a inceput cum nu se poate mai prost pentru un sofer care a decis sa ignore culoarea rosie a semaforului la intersectia dintre strazile Milea si Paltinului. A intrat in coliziune cu o alta masina condusa regulamentar. In urma impactului o persoana a fost ranita si a ajuns la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro