Au scazut virozele dar nu si pneumoniile sau suspiciunile de gripa

Hila Ovidiu

Numarul virozelor este in scadere. Nu acelasi lucru se poate spune despre cel al afectiunilor pulmonare sau al suspiciunilor de gripa. Medicii spun ca pericolul nu este inca depasit.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca in ultimele 7 zile numarul de infectii respiratorii acute a scazut cu peste 12 procente comparativ cu saptamana trecuta cand au fost inregistrate un numar de 3255 de cazuri. Cifrele sunt insa cu aproape 60 la suta mai mari decat numarul cazurilor inregistrate in aceeasi perioada a anului tecut. Si numarul de pneumonii se mentine crescut. Vorbim despre 665 de cazuri inregistrate in doar o saptamana. In 21 la suta din cazurile diagnosticate medicii de familie au recomandat internarea pacientilor. Doctorii spun ca focarul de infectii respiratorii si mai ales cel specific suspiciunilor de gripa nu este inca stins asa ca nu putem spune ca pericolul este depasit. Saptamana aceasta au fost raportate aproape 130 de suspiciuni de gripa. Sunt practic cele mai multe cazuri raportate de la inceputul anului si pana in prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

40 de hectare de teren inundate in tot judetul

Oltul a iesit din matca la Carta. Din fericire nu au fost afectate asezarile omenesti. Dupa Tarnava si Oltul si-a revarsat apele. A inundat mai multe hectare de teren in zona Carta. Locuitorii zonei spun ca raul s-a revarsat intr-o zona unde este construita o punte si la momentul de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro