Atentie la foc!!!

Hila Ovidiu

Vreti sa iesiti la un gratar? Aveti grija unde aprindeti focul. O singura scanteie este de ajuns pentru a da foc unei paduri intregi!

indeDincolo de legea picnicului pe care nimeni nu o aplica sibienii trebuie sa fie totusi atenti atunci cand ies la gratare. Sunt interzise focurile deschise in apropierea padurilor. Practic, gratare se pot face doar pe marginea raurilor sau in spatii special amenajate. Pompierii le dau cateva sfaturi sibienilor pentru a preveni eventuale incendii. Inainte de a aprinde focul este bine sa faceti un “grilaj” din pietre pentru a va asigura ca jarul aprins nu trece de acesta. Apoi langa lemnele de foc este bine sa aveti si o galeata cu apa pentru a putea preveni o eventuala extindere a focului. Nu aprindeti focul folosind motorina sau benzina. Vaporii pot ajunge in alte zone si chiar pe hainele dumneavoastra. Pentru aprinderea focului folositi mai intai hartie pe care nu o mai folositi, crengute uscate si abia mai apoi lemne groase. Dupa ce ati preparat mancarea stingeti focul. Inainte de a pleca din locatia in care ati pregatit gratarul asigurati-va ca focul este complet stins. Pentru mai multa siguranta puteti turna apa in vatra improvizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucrari pe strazile de pamant

Municipalitatea intervine in urmatoarele luni pe mai bine de 20 de strazi de pamant. Vor avea loc lucrari de scarificare si balastare. Valoarea interventiilor scoate din visteria locala aproape un milion de lei. Municipalitatea sibiana se ocupa de strazile de pamant. S-a semnat un contract pentru scarificare si balastare. In […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro