Atentie la capuse! Dezinsectia incepe din aceasta seara

Hila Ovidiu

Dupa o saptamana de ploi si frig, vremea se incalzeste. Atentie insa! Aceste schimbari de temperatura sunt propice pentru aparitia capuselor. Daca iesiti la iarba verde nu uitati de repelenti si de hainele care sa va acopere cea mai mare parte a corpului.

Masurile de protectie sunt recomandate chiar si atunci cand iesiti sa plimbati animalul de companie prin parcurile orasului. Atunci cand mergeti la gratar folositi repelenti inante de a va imbraca, purtati incaltaminte inchisa pe picior si imbracaminte care sa va acopere extremitatile. Evitati zonele cu vegetatie inalta, cladirile abandonate sa stanele de oi. Din aceasta seara municipalitatea sibiana printr-o firma specializata va demara actiunea de dezinsectie. Substantele pulverizate isi incep actiunea imediat dupa aplicare. Acestea nu sunt daunatoare pentru om si animale dar pentru maxima siguranta se recomanda evitarea zonelor peste care s-a pulveriza recent substante impotriva capuselor. Numarul de cazuri de intepatura de capusa a fost in scadere in ultimii ani. In 2015 au fost raportate peste 1700 de cazuri iar anul trecut mai putin de 1200. Chiar si in aceste conditii reprezentantii Directiei de Sanatate Publica fac apel la sibieni sa evite zonele cunoscute ca fiind cu risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ciresele, cele mai scumpe fructe din pietele sibiene

Sfarsitul de primavara umple de fructe si legume pietele sibiene. La Cibin aproape toate tarabele sunt pline. La mare cautare sunt fructele, de preferinta de provenienta romaneasca. vedetele momentului sunt cu siguranta ciresele. Si nu pentru ca ar fi fructe exotice ci pentru ca la tarabe un kilogram din aceste […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro