ARGEŞ – REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI ȘI, ULTERIOR, ARESTAȚI PREVENTIV

stiri redactie

Polițiștii de investigații criminale argeșeni au continuat activitățile de cercetare penală, care au avut drept rezultat reținerea, dispusă de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, a unui bărbat de 25 de ani, din Căldăraru, respectiv reţinerea, dispusă de către polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Ștefănești, a unui tânăr de 21 de ani, din Ștefănești.

În ambele situații, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și-au însuțit propunerile polițiștilor și au prezentat pe cei în cauză în fața instanței, pentru ambii fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În continuarea activităților defășurate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, furt și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, în care la 29 iulie a.c., a fost reținut un bărbat de 25 de ani, din Căldăraru, acesta a fost prezentat în fața instanței, care a dispus cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Reamintim că, din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 24 iulie a.c., cel în cauză ar fi alimentat combustibil de la o stație peco de pe raza comunei Bascov, plecând fără să achite, în împrejurarea în care un angajat al stației peco ar fi încercat să îl împiedice să plece, agățându-se de un element de caroserie. Ulterior, cel în cauză ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare de pe un alt autovehicul, pe care le-a montat pe autoturismul utilizat la comiterea primei fapte, l-ar fi condus pe raza municipiului Piteşti, iar ulterior l-a abandonat.

  •  

În ziua de 30 iulie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de furt calificat şi tentativă de furt calificat, și au reținut un tânăr de 21 de ani, din Ştefăneşti.

Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna martie până în prezent, pe timp de noapte, cel în cauză ar fi pătruns fără drept în curţile mai multor locuinţe de pe raza localităţii de domiciliu, şi ar fi sustras diverse sume de bani din autoturisme lăsate neasigurate.

Prejudiciul total este estimat la aproximativ 3.000 de lei.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în faţa instanţei, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

  •  

Polițiștii argeşeni acţionează în contextul măsurilor specifice pentru combaterea răspândirii coronavirusului, fără a neglija abaterile de la normele de circulație pe drumurile publice, acționând în permanență pentru creșterea siguranței circulației, prevenirea infracţiunilor de orice gen, în special a celor împotriva patrimoniului şi a faptelor comise cu violenţă, dar şi prin măsuri de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit și prevenirea sustragerii, transportului și a comercializării ilegale de material lemnos.

Atribuțiile curente ale polițiștilor nu sunt neglijate, în pofida intensificării acțiunilor de informare specifice combaterii răspândirii infecţiilor cu virusul Covid 19, polițiștii de investigații criminale acționând în continuare pentru prevenirea faptelor contra patrimoniului și a faptelor comise cu violență.

Spiritul civic şi comportamentul responsabil al fiecărui cetățean este felul în care vom reuși, împreună, să traversăm această perioadă marcată de provocări deosebite.

Mulțumim argeșenilor, care au înțeles, în marea majoritate, să se comporte responsabil, și vă asigurăm că vom fi prezenți, în continuare, la datorie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE MINORI ȘI PROXENETISM

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au efectuat 5 percheziții domiciliare în județele Constanța și Tulcea, într-un dosar penal de trafic de minori și proxenetism. În cadrul activităților, au fost indisponibilizate 8 telefoane mobile, 800 de euro, un pistol cu aer […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro