ARGEŞ – președintele C.J. Argeș: „Toți pacienții internați și examinați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești vor fi testați GRATUIT

Astăzi, 27 mai 2020, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu a explicat că în sistemul sanitar public există trei modalități de accesare a serviciilor paraclinice de laborator: unele investigații decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în baza biletelor de trimitere ale medicilor aflați în relație contractuală cu CAS, alte investigații decontate în cadrul programelor naționale de sănătate de către Ministerul Sănătății, precum și analize de laborator oferite la cerere, caz în care costurile sunt suportate de persoana care le solicită.

În ceea ce privește compartimentul de biologie moleculară pentru detecția COVID-19 al Spitalului Județean de Urgență Pitești, președintele Dan Manu a subliniat că „toți pacienții internați și examinați în cadrul spitalului vor fi testați GRATUIT”. În viitor, determinarea PCR pentru COVID 19 va putea fi accesată și de alte persoane fizice interesate, fapt pentru care, astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobat tariful pentru Testul RT-PCR – Detecția directă a virusului COVID-19 prin tehnici de biologie moleculară LA CERERE. Tariful propus este de 280 lei, în fișa calculației de cost fiind prezentate cheltuielile privind procesarea testului. În calcularea tarifului s-a ținut cont de materialele sanitare folosite, personalul implicat, consumabilele de testare și diagnosticare utilizate, resursele folosite pentru dezinfecție, precum și cheltuielile administrative.

Procedura privind efectuarea testului PCR la cerere va fi stabilită de către SJUP, ulterior urmând a fi anunțată data de la care persoanele interesate pot solicita testarea pentru detecția COVID-19 contra cost.

Tariful se situează sub media tarifelor percepute în acest moment de alte laboratoare publice sau private de profil din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mesaj către clienţi, a unei companii de telefonie mobilă

Iti atragem atentia asupra fraudei de tip wangiri, prin care persoane necunoscute incearca sa obtina castiguri ilegale prin apelarea unor numere aleatoare. Iti recomandam sa nu suni inapoi numere necunoscute de la care ai apeluri pierdute, cu prefixe internationale ale unor tari exotice.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro