ARGEŞ – ACTIVITĂȚI DE COMBATERE A COMERȚULUI ILICIT

Aproape 200 de litri de alcool sanitar confiscat și amenzi de peste 50.000 de lei au fost aplicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, în urma unor controale efectuate în ziua de 12 mai 2020.

În ziua de 12 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au acționat pe raza municipiului Pitești și a orașului Costești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, precum şi respectare a recomandărilor pentru agenţii comerciali şi clienţi în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.500 de lei, totodată fiind aplicată măsura complementară de confiscare a cantității de 196 de litri alcool sanitar, precum și a sumei nejustificate de 539 de lei.

Sancţiunile au fost aplicate după cum urmează:

– 4 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1991, privind combaterea activităților de comerț ilicit, în valoare totală de 45.000 de lei, fiind confiscate cantitatea de 196 de litri alcool sanitar, pentru care proveniența nu a putut fi justificată, precum și suma de 100 de lei;

-7 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 7.500 de lei, fiind dispusă ridicarea sumei nejustificate de 439 de lei.

Cu aceeași ocazie, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți cu privire la măsurile preventive, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru evitarea eventualei transmiteri a coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ARGEŞ - ACŢIUNI ALE IJP ARGEŞ, ÎN ULTIMELE 24 ORE

Transporta material lemnos peste cantitatea justificată legal În ziua de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 29 de ani, din Dragoslavele, care transporta material lemnos cu un autocamion cu remorcă. Conducătorul auto a prezentat pentru control documente de însoțire în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro