ARGEŞ – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

stiri redactie

Activităţile desfăşurate cu scopul prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS COV-2 au caracter permanent, atât pentru polițiști, cât și pentru celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat.

          Comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor are o importanță deosebită, în special în contextul epidemiologic actual.   

În ultimele 24 de ore, 152 de societăți, din peste 117 locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Totodată, 127 de mijloace de transport persoane au fost controlate, iar dintre acestea 101 sunt  mijloace de transport public  în comun.  De asemenea, cei 177 de polițiști care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 2.270 de persoane.

Au fost organizate 29 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 210 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.000 de lei, astfel:

-151 de sancțiuni, în valoare de 23.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

-59 de sancțiuni, în valoare totală de 12.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00-05.00).

Polițiștii argeșeni vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

2.323 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Până astăzi, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.008.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 910.298 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.323 cazuri noi de persoane infectate cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro