ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

Urmăriţi general depistaţi de polițiști

În ziua de 4 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș au identificat pe raza municipiului Pitești un tânăr de 22 de ani, din municipiul Râmnicu-Vâlcea, județul Vâlcea, urmărit la nivel national ca urmare a emiterii unui mandat de arestare preventivă în lipsă, emis de Judecătoria Pitești în ziua de 21 mai a.c., cel în cauză fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Tânărul a fost încarcerat.

  •  

În ziua de 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, au identificat pe raza comunei Bascov un bărbat de 48 de ani, din Bascov, urmărit national în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Pitești.

Cel în cauză este condamnat la 1 an, 2 luni și 361 de zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

Mandat pus în executare de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Făurei, judeţul Brăila, privind pe un bărbat de 39 ani, din comuna Săpata, condamnat la 4 ani, 2 luni şi 159 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere, uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi furt.

Cel în cauză a fost încarcerat.

  •  

Efectua activități de taximetrie ilegală

În ziua de 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 32 de ani, din Bârla, care efectua, pe raza localității Lunca Corbului, transport de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 271 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

  •  

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În ziua de 5 iunie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistate 9 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 53 de ani, care au deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 6.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 8 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ISU Sibiu – O nouă viață s-a născut în autospeciala SMURD

Experiență inedită pentru pompierii sibieni de pe echipajul de prim ajutor, care au asistat o femeie la naștere chiar în ambulanța SMURD.Ieri, 04.06.a.c., în jurul orei 17:00, echipajul SMURD, format din paramedicii Adriana Sas, Ioan Oros și Sorin Simon, din cadrul Stației de Pompieri Agnita a fost chemat în ajutor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro