Argeş – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Reţinut pentru ameninţare şi distrugere

În ziua de 8 martie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au continuat cecetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi distrugere, şi au reţinut un bărbat de 46 de ani, din Tigveni.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 6 martie a.c., cel în cauză ar fi incendiat bunuri la intrarea în imobilul de locuit al fostei concubine, după ce, anterior, ar fi ameninţat-o.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Bunuri recuperate şi tineri reţinuţi de poliţişti

În ziua de 8 martie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracțiuni de furt calificat și au reținut doi tineri, de 21 și 23 de ani, ambii din comuna Rociu.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii ianuarie 2020, respectiv în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe și într-o hală a unei societăți comerciale, de unde au sustras scule, unelte și materiale de construcție.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 8 martie a.c., polițiștii au efectuat trei percheziții, la locuințele persoanelor bănuite, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor ce fac obiectul cercetărilor sau a căror proveniență și deținere legală nu au putut fi justificate.

După administrarea probatoriului, în cursul serii de ieri, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

  •  

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 285 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 8 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să nu piardă din vedere în nici un moment respectarea regulilor de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo sau rutiere ce limitează vizibilitatea sau aderența.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 8 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 25 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe str. Zăvoi de pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Conducea sub influenţa alcoolului

În ziua de 8 martie a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 41 de ani, din Dârmănești, care conducea un autoturism pe pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Acţiuni ale IJP

Update/ Arestat preventiv săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier În cursul zilei de ieri, sibianul de 33 de ani, reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu, cercetat sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier, a fost prezentat instanței care a dispus arestarea preventivă pentru 30 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro