ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 65.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 •  

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 30 de ani, din municipiul Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 132 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, totodată fiind reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 •  

În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 59 de ani, din comuna Livezi, județul Bacău, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, totodată fiind reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 •  

Conducea fără drept

În ziua de 25 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 49 de ani, din municipiul Slatina, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localităţii Lunca Corbului, având dreptul de a conduce anulat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 •  

Recomandări privind circulația, în condiții de vreme nefavorabilă:

 • Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
 • În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie abundentă, ceaţă sau alte fenomene care influenţează deplasarea pe drumurile publice, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
 • Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
 • Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.
 • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
 • În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
 • Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.
 • Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CERCETAT PENTRU CLONARE DE CARDURI ÎN S.U.A., DEPISTAT DE POLIȚIȘTII ROMÂNI

Ieri, polițiștii din Mureș au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat bănuit că, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, ar fi clonat carduri și ar fi extras bani din conturile mai multor persoane. Cel în cauză a fost arestat provizoriu pentru 30 de zile. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro