ARGEŞ – ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI DE PERSOANE

stiri redactie

În această dimineață, polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat o acțiune punctuală de verificare a siguranței transportului de persoane.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai Biroului Rutier Pitești au desfășurat activități de verificare a transportului rutier de persoane, în cadrul unei acțiuni punctuale desfășurate în zona Podul Viilor din municipiul Pitești.

Cu ocazia activităților, au fost verificate legalitarea efectuării acestui tip de transport, precum și respectarea măsurilor de protecție sanitară în timpul efectuării de curse regulate sau speciale de transport public de persoane, însă fără a fi neglijate și alte categorii de participanți la trafic.

Scopul acțiunii este prevenirea abaterilorreferitoare la numărul persoanelor din mijloacele de transport în comun, al respectării prevederilor legale pentru siguranța pasagerilor dar și al respectării normelor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2, având în vedere că problematica în această privință este încă actuală și este reglementată de cadrul legal specific prin obligația purtării măștii în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora, alături de spațiile publice închise, spațiile comerciale și în spațiile aglomerate de orice fel.

În urma abaterilor constatate, în aproximativ o oră, pe raza municipiului Pitești, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste  1.000 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, majoritatea pentru lipsa documentelor și neportul centurii de siguranță.

Astfel de acțiuni punctuale vor continua și în perioada următoare și vor viza și alte categorii de participanți la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Ședință extraordinară de Consiliu Județean Sibiu pentru aprobarea agendelor județului – educațională, de și pentru tineret și cea culturală și pentru dezvoltarea comunității locale

Contribuția financiară a CJ Sibiu: peste 1,4 milioane lei 5 proiecte – Agenda educațională 14 proiecte – Agenda de și pentru tineret 102 proiecte – Agenda culturală și pentru dezvoltarea comunității locale Consiliul Județean Sibiu a organizat o ședință extraordinară luni, 7 iunie 2021, pentru a aproba proiectele selectate pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro